Представники Німеччини вшанували жертв Корюківської трагедії

Представники Німеччини вшанували жертв Корюківської трагедії

Фото
Укрінформ
Повірений у справах Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні Тім Пранге та військовий аташе Торстен Фріз вшанували на Чернігівщині жертв Корюківської трагедії.

Про це повідомляє Корюківська міська рада у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Перші березневі дні у Корюківці асоціюються з болем та сумом. У ці дні ми згадуємо жахливі події минулого, коли тисячі корюківців були вбиті та спалені у власних домівках, а від нашого квітучого міста лишилось саме згарище. Сьогодні біля пам’ятника жертвам трагедії та в урочищі «Гай» корюківці вшанували пам’ять загиблих земляків. До пам’ятних заходів долучились представники влади області, району, повірений у справах Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні Тім Пранге та військовий аташе Посольства Торстен Фріз. Дякуємо всім, хто пам’ятає", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 1-2 березня 1943 року загони угорської жандармерії, які були союзниками Німеччини в Другій світовій війні, спалили Корюківку на Чернігівщині й убили майже всіх місцевих жителів.
Читайте також: Німеччина передала два спецавтомобілі громаді на Чернігівщині

9 березня карателі повернулися й добили тих, хто вцілів. Загальна кількість жертв трагедії в Корюківці - 6700. Вдалося встановили імена лише 1893 жертв.

Фото: Корюківська міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-