На Прикарпатті оголосили підозру лікарці ВЛК, яка намагалася «врятувати» від призову сина

На Прикарпатті оголосили підозру лікарці ВЛК, яка намагалася «врятувати» від призову сина

Укрінформ
Заступниці голови ВЛК при Івано-Франківському районному ТЦК СП, яка купила за $1000 у своїх колег висновок про непридатність сина для служби, оголосили підозру за зловживання впливом.

Про це у Фейсбуці повідомила поліція Івано-Франківської області, передає Укрінформ.

«50-річна лікарка – отоларинголог, яка обіймала посаду заступниці голови ВЛК при Івано-Франківському районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки, використовуючи своє службове становище та зловживаючи впливом, вчинила корупційне правопорушення. Лікарці слідчі оголосили підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369-2 Кримінального кодексу України», - йдеться у повідомленні.

Слідчі з’ясували, що лікарка, зловживаючи службовим становищем, вплинула на членів ВЛК Івано-Франківського РТЦК, щоб внести в карту обстеження та медичного огляду 27-річного військовозобов’язаного чоловіка недостовірні дані, а відтак видати неправдивий висновок комісії про непридатність до військової служби.

Читайте також: В Україні скасували 1200 довідок ВЛК про непридатність до військової служби

«На підставі підроблених медичних документів призовника було виключено з військового обліку», - зазначили в обласній поліції.

Наразі слідчі з’ясовують причетність підозрюваної до інших аналогічних правопорушень, а також встановлюють відношення інших членів ВЛК до протиправної діяльності з метою притягнення їх до відповідальності.

Як повідомила у Фейсбуці Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону, заступниця голови ВЛК купила за 1000 доларів США у своїх колег висновок про непридатність сина для служби.

Читайте також: Поліція розслідує близько 9400 справ за фактом ухилення від мобілізації

«Лікарка, скориставшись службовим становищем, вплинула на колег із військово-лікарської комісії, щоб ті сфабрикували дані про стан здоров’я її 27-річного сина. Встановлено, що за грошову винагороду у розмірі 1000 доларів США медики видали висновок комісії про непридатність хлопця до військової служби з подальшим виключенням з військового обліку», - йдеться у повідомленні Спеціалізованої прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ викрила схеми для ухилянтів у п'яти регіонах, серед затриманих - військком із Полтавщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-