На Луганщині жителям звільнених від росіян сіл привезли продукти й ліки

На Луганщині жителям звільнених від росіян сіл привезли продукти й ліки

Укрінформ
У Луганській області жителі звільнених від росіян сіл одержали засоби гігієни, ліки, продукти.

Про це у Фейсбуці повідомляє Луганська ОВА, передає Укрінформ.

29 лютого росіяни декілька разів намагались штурмувати позиції українських військ у Білогорівці, завдали авіаційних ударів по Надії, Білогорівці, Новоєгорівці.

"Попри те, що ворог відкривав вогонь у бік Невського та навколишніх сіл, туди вдалося привезти допомогу", - ідеться в повідомленні.

Як заявив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор, із підвезенням та роздачою необхідного для місцевих жителів допомогли луганські поліцейські і представники селищної військової адміністрації.

"Так, безпосередньо до Невського доставлено набори продуктів. До сусідніх Макіївки та Греківки – продукти, хліб, засоби гігієни та інші речі, надані благодійниками. Красноріченською амбулаторією у ці два населені пункти передані набори медикаментів. В людей спитали про евакуацію і зібрали запити на найнеобхідніше", – повідомив Лисогор.

Як зазначили в обладміністрації, на двох вугледобувних підприємствах тимчасово захопленого Довжанська демонтують обладнання. Це шахти "Червоний партизан" та "Довжанська капітальна".

"Все, що змогли вирізати на вказівкою нових інвесторів, вивозять на територію РФ. На одному з об’єктів гірників вже попередили про майбутні довготривалі відпустки", - ідеться в повідомленні.

Як нагадали в ОДА, "згідно із рішенням так званого "уряду ЛНРЙ, шахти вони передають за безцінь і без конкурентних торгів. Тобто, самі обирають, кому доручити нищити промисловість".

Читайте також: Кулеба: Україна обов’язково повернеться на Луганщину, Донеччину, у Приазов’я та Крим

Крім того, зазначається у повідомленні, під час побудинкового обходу у тимчасово захопленому Сєвєродонецьку виявилося, що людей в місті значно менше, ніж кількість замовлених бюлетенів для перевиборів президента РФ Володимира Путіна.

Тому загарбники вирішили штучно розширити списки для голосування. Тобто, голоси мають віддати всі, кого забажають включити до реєстру виборців місцеві колаборанти.

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово захопленому росіянами Рубіжному Луганської області в черзі до паспортного столу померла жінка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-