Підробляли довідки для ухилянтів: у Вінниці перед судом постануть працівники ТЦК

Підробляли довідки для ухилянтів: у Вінниці перед судом постануть працівники ТЦК

Фото
Укрінформ
Перед судом постануть співробітники Вінницького об’єднаного міського ТЦК та СП, які за гроші допомагали військовозобов’язаним чоловікам уникнути мобілізації та виїхати з країни.

Про це повідомило Державне бюро розслідувань, передає Укрінформ.

“Судитимуть посадовців Вінницького ТЦК, викритих ДБР на хабарях від ухилянтів”, - йдеться в повідомленні. Зловмисників викрили наприкінці вересня 2023 року.

Зазначається, що створив організовану злочинну групу офіцер відділення призову ТЦК. До неї ввійшли два члени військово-лікарської комісії та один цивільний, який шукав охочих уникнути призову та отримував гроші від клієнтів.

Чоловікам ставили вигадані діагнози, що давало можливість одержати довідку про непридатність до служби і виїхати за кордон. Вартість довідки становила 4 тис. доларів.

Читайте також: Від початку війни викрили понад 360 груп, які переправляли ухилянтів за кордон - ДПСУ

Також правоохоронці встановили, що офіцер за 1,5 тис. доларів виключав “клієнтів“ з електронної системи обліку чоловіків, яким видана повістка і які зобов’язані з’явитися у ТЦК на медкомісію. Він власноруч видаляв "потрібних" людей з бази, хоча офіційно не мав до неї доступу.

Лікарі та цивільна особа обвинувачуються у незаконному переправленні осіб через державний кордон, а посадовець військкомату - ще й у шахрайстві та закінченому замаху на підбурення до надання службовій особі неправомірної вигоди.

Читайте також: Правоохоронці з Одещини допомагали ухилянтам тікати до Молдови - ДБР

Службовців усунуто від посад, кожному з фігурантів загрожує до 9 років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ заблокувала ще п’ять схем ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон, серед затриманих – військком, який вимагав хабарі за бронювання від призову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-