Волонтери евакуювали трьох мешканок Бериславської громади до Німеччини

Волонтери евакуювали трьох мешканок Бериславської громади до Німеччини

Фото
Укрінформ
Волонтери евакуювали трьох пенсіонерок - мешканок Бериславської громади Херсонщини, до Німеччини.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Херсонська ОВА.

«Волонтери евакуювали мешканців Бериславської громади до Німеччини. Ще трьох жительок вдалось вивезти з небезпечних територій, де ситуація з кожним днем стає все більш напруженою», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, жінки таки наважилися на переїзд і подолали складний шлях Берислав – Київ – Німеччина. Тепер пенсіонерки мають новий безпечний дім, де є світло, вода, тепло, а головне – спокій.

В ОВА розповіли, що дістатися до нового місця проживання та облаштуватися евакуйованим допомогли місцеві волонтери за підтримки команд Американської міжнародної організації «Global Empowerment Mission» (GEM) та Help UA.

Читайте також: З небезпечних районів Донеччини евакуювали ще 10 сімей із дітьми

Як нагадують в ОВА, безкоштовна евакуація жителів Херсонщини триває.

З питань евакуації треба звертатися за телефонами «гарячої» лінії Херсонської ОВА: 0800 33 0951.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники скинули вибухівку з безпілотника на подвірʼя житлового будинку у Бериславі, під удар потрапили 91-річна жінка та 58-річний чоловік.

У Бериславі на деокупованій Херсонщині внаслідок обстрілів російськими військами пошкоджені або зруйновані 83% багатоквартирних будинків та 57% приватних, у місті залишилося 1,5 тисячі мешканців. У місті важка ситуація, адже ворог дуже близько, російські війська запускають дрони-камікадзе та скидають на цивільних вибухівку.

Читайте також: Із Бериславської громади волонтери евакуювали ще 12 жителів

У Бериславі внаслідок обстрілів вже три місяці немає світла. Десь працюють мотопомпи і вода подається погодинно, але переважно людям вода завозиться, мешканці отримують гуманітарну допомогу - продукти, засоби гігієни. У «пунктах незламності» містяни мають можливість підзарядити гаджети, поспілкуватися з рідними, отримати інформацію.

Фото: Херсонська обласна державна адміністрація

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-