На Миколаївщині з початку року працевлаштували майже 340 переселенців

На Миколаївщині з початку року працевлаштували майже 340 переселенців

Укрінформ
На Миколаївщині з початку 2024 року працевлаштовано за допомогою служби зайнятості 339 внутрішньо переміщених осіб (ВПО), ще 68 отримали ваучери на навчання.

Про це на брифінгу в ОВА сказала директорка департаменту соціального захисту населення Миколаївської ОВА Оксана Єльчієва, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу про працевлаштування ВПО.

«Згідно з даними обласної служби зайнятості, з початку нинішнього року працевлаштовано 339 людей, ще 68 отримали ваучери на навчання. Протягом 2023 року на Миколаївщині скористалися послугами служби зайнятості 1,6 тис. ВПО, а допомогу по безробіттю отримали 1050 осіб", - сказала Єльчієва.

Вона зазначила, що переважна більшість ВПО - це жінки, які доглядають за дітьми, люди похилого віку тощо. Але ті, хто хочуть працювати, можуть отримати таку можливість. Адже, за її словами, зараз є різні програми для ВПО, є достатньо вакансій. Тож варто звернутися до служби зайнятості.

На думку Єльчієвої, це необхідно ще й тому, що з 1 березня цього року змінено умови державної допомоги ВПО. Якщо особа працездатного віку не працює і не стоїть на обліку у службі зайнятості, то вона може бути позбавлена цієї виплати.

Читайте також: Експерти назвали працевлаштування однією з найбільших проблем переселенців

Всього на Миколаївщині зареєстровано 129 тис. ВПО, з них 76 тис. жінки, 34 тис. – діти. У минулому році понад 82 тис. отримали допомогу на проживання на 2,9 млрд гривень.

Як повідомлялося, Миколаївська ОВА розробила проєктно-кошторисну документацію житлового комплексу для внутрішньо переміщених осіб на 1700 квартир і зараз шукає донорів для його будівництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-