Громада Рубіжного торік направила майже ₴100 млн на підтримку Сил оборони

Громада Рубіжного торік направила майже ₴100 млн на підтримку Сил оборони

Інфографіка
Укрінформ
Рубіжанська міська громада Луганщини за рік спрямувала на підтримку захисників України 95 мільйонів гривень.

Про це Луганська обласна військова адміністрація повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Йдеться про кошти, виділені на підтримку українських оборонців за минулий рік. Наполягав та наполягаю на першочерговій підтримці наших захисників, які на фронті, поранених військовослужбовців, членів сімей загиблих. Кожній громаді доручив розробити або подовжити дію відповідних програм. Їх виконання перебуває на особистому контролі», - наголосив начальник ОВА Артем Лисогор.

За його словами, з цих коштів на 85 мільйонів гривень надано допомогу військовим частинам Збройних сил України, Національної гвардії, Служби безпеки України, ДСНС у Луганській області та інших складових Сил оборони.

На матеріальну підтримку захисників, які беруть або брали безпосередню участь у бойових діях, виділено більш ніж 5 мільйонів гривень. Кожен, хто звернувся, одержав по 30 тисяч гривень.

Крім того, передано значну кількість обладнання та матеріальних ресурсів загальною вартістю близько 5 мільйонів гривень.

Читайте також: У Хмельницькому закупили квадрокоптери на ₴1,8 млн з бюджету громади

«Зокрема, для потреб Сил оборони придбано 22 автомобілі та квадроцикли, 101 квадрокоптер, 427 генераторів та акумуляторів, 17 тепловізорів, а також БПЛА, комп’ютерна техніка, амуніція, антидронові рушниці, радіостанції, павербанки. А ще передано тактичні польові ноші, тактичні аптечки, медикаменти, антитепловізорні системи, спальні мішки, термоси, електрообігрівачі, буржуйки, розкладні ліжка тощо», - додав очільник Луганської ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, громади Баштанського району на Миколаївщині перерахували Силам оборони майже 40 мільйонів грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-