На окупованих територіях збір голосів на «виборах» Путіна почали з маломобільних груп

На окупованих територіях збір голосів на «виборах» Путіна почали з маломобільних груп

Укрінформ
На окупованих частинах Запорізької та Херсонської областей росіяни проводять незаконне дострокове голосування на «виборах президента» Росії. Збір голосів розпочали з маломобільних груп.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" розповіла керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, передає кореспондент Укрінформу.

"Так, як у Запорізькій області, так само це відбувається і на окупованій частині Херсонщини. Окупанти почали (збір голосів на виборах президента РФ - ред.) з маломобільних груп, хто не може прийти на так звані виборчі дільниці. Подворові обходи здійснюють колаборанти в супроводі автоматників. Зрозуміло, що таке "волевиявлення" не може бути визнане жодною цивілізованою країною", - сказала Гуменюк.

За її словами, на даному етапі відбувається "латентний процес примушування до голосування". "Ці маломобільні групи - найменш захищені люди, тому до них приходять поки що з переконуванням, погроз ми не фіксували. Але приймають окупанти голосування навіть за наявності українського паспорта, хоча намагаються максимально провести заміну документів на російські", - зазначила Гуменюк.

Читайте також: Мін’юст: Будь-які російські «вибори» чи «референдуми» на ТОТ - юридично нікчемні

Як повідомлялося, на окупованій частині Запорізької області підконтрольна Росії адміністрація 25 лютого почала проводити незаконне дострокове голосування на «виборах президента» Росії.

Незаконні вибори у Херсонській, Донецькій і Луганській областях розпочнуться пізніше.

У мешканців тимчасово окупованих територій збиратимуть голоси протягом трьох тижнів.

РФ призначила президентські вибори на 17 березня 2024 року. Основне голосування триватиме три дні: 15, 16 і 17 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-