Рідні полонених нацгвардійців провели акцію у Чернігові

Рідні полонених нацгвардійців провели акцію у Чернігові

Фото, відео
Укрінформ
На Красній площі Чернігова провели мітинг рідні та близькі нацгвардійців, які захищали Чорнобильську АЕС та потрапили в полон.

Про це повідомляє Суспільне, передає Укрінформ.

Як заявила співорганізаторка акції, мати військовополоненого нацгвардійця Оксана Гончаренко, мітингувальники зібралися, щоб їх «почула наша влада, щоб прискорити і повернути наших рідних хлопців».

«Наші діти, 169 нацгвардійців, рівно два роки тому потрапили в полон до рук агресора на самій станції. Нам дуже боляче, що наші рідні два роки в полоні у ворога. Всі знають і всі бачать, які наслідки і в якому стані повертаються наші хлопці з полону», - додала вона.

Мешканка Чернігова Валерія, яка чекає з полону свого чоловіка, заявила про брак інформації про нього. "Лише дзвінок Червоного Хреста, який повідомив, що відвідував мого чоловіка, і все, більше нічого. Від чоловіка ні дзвінків, нічого. Лише лист – це було ще у 2022 році... Ми хочемо рідних живими повернути додому", - сказала Валерія.

До Чернігова приїхали й рідні військовополонених нацгвардійців зі Славутича. Євген Кигим приїхав на мітинг, щоб прискорити повернення брата.

"Вже два роки в нас немає від нього ніякої інформації, про його здоров’я, його самопочуття... До кого звертаємось – усі кажуть "чекайте, чекайте". І ми вже другий рік чекаємо. Інформацію всю отримуємо від звільнених хлопців. Вони кажуть: живий, здоровий, і все",– розповів Євген.

Читайте також: Рідні полонених досі чекають від Червоного Хреста списків загиблих і поранених в Оленівці

Як повідомлялося, у полоні досі залишаються 103 військовослужбовці Нацгвардії, які забезпечували охорону Чорнобильської атомної електростанції і були захоплені російськими військами під час повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року.

Фото: Суспільне Чернігів

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-