У двох сільських громадах Миколаївщини коштом благодійників встановлять 60 модульних будинків

У двох сільських громадах Миколаївщини коштом благодійників встановлять 60 модульних будинків

Укрінформ
У двох сільських громадах Миколаївщини – Первомайській та Шевченківській, які найбільш постраждали внаслідок бойових дій та обстрілів, встановлять 60 сучасних модульних будинків за кошти міжнародного благодійного фонду "Молодь із місією".

Про це під час брифінгу в ОВА 21 лютого повідомив виконувач обов'язків директора Агенції регіонального розвитку Миколаївської області Євген Бабков, передає кореспондент Укрінформу.

«Наша агенція уклала меморандум про співпрацю з міжнародним благодійним фондом "Молодь із місією" на будівництво модульних будинків на території Шевченківської та Первомайської громад. Це будуть добротні утеплені споруди, що складаються із сендвіч-панелей, які встановлюватимуть на фундамент. Будинки по 40 квадратних метрів площі з вікнами та дверима. Всередині є опалення, і вони можуть витримати температуру повітря до мінус 19 градусів», – сказав Бабков.

Він також уточнив, що ці будиночки встановлюватимуть на подвір’ях тих мешканців, житло яких зазнало значних руйнувань. Вони зможуть там жити або певний час, або ж отримати цей будиночок у власність практично безкоштовно – за одну гривню і мешкати там постійно.

Читайте також: Модульні містечка в Україні: помилки минулого та виклики сьогодення

Перші 30 модульних будиночків прибудуть уже у червні цього року, а наступна партія - у вересні.

Як повідомлялося, на Миколаївщині російські загарбники з початку повномасштабного вторгнення зруйнували понад 10 тисяч житлових будинків.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-