Двох російських військових судитимуть на Чернігівщині за страту цивільних

Двох російських військових судитимуть на Чернігівщині за страту цивільних

Укрінформ
Чернігівська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт проти двох російських військових у справі про катування та розстріл трьох братів.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Офіс генерального прокурора.

Обвинуваченими є командир одного з підрозділів центрального військового округу збройних сил Росії та його підлеглий.

Слідством встановлено, що 18 березня 2022 року за наказом командира з позивним «Закон» російські військовослужбовці незаконно ув’язнили трьох братів, один з яких раніше був учасником Антитерористичної операції на сході України/Операції об'єднаних сил.

Загарбники незаконно утримували чоловіків протягом чотирьох днів у неналежних умовах. Бранців постійно били та змушували підтвердити свою участь у знищенні техніки російських військ.

Один із братів не витримав катування – зізнався у причетності до підриву колони, хоча не мав до цього жодного стосунку. Отримавши «зізнання», командир загарбників віддав своїм підлеглим, серед яких – інший обвинувачений, наказ убити бранців.

Читайте також: Загарбника, який наказав обстріляти лікарню у Тростянці, заочно засудили до 11 років тюрми

Військовослужбовці РФ розстріляли трьох братів, залишили їхні тіла в ямі й засипали землею. Одному з чоловіків вдалося вижити та самостійно вибратися з місця поховання.

Справа проти російських загарбників відкрита за фактами порушення законів і звичаїв війни, вчинених за попередньою змовою групою осіб, поєднаних з умисним вбивством (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Як повідомляв Укрінформ, в Україні судитимуть двох російських генералів, які наказували обстрілювати Херсон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-