У столиці затримали власника інтернет-провайдера, який транслює російські канали на Луганщині

У столиці затримали власника інтернет-провайдера, який транслює російські канали на Луганщині

Укрінформ
Служба безпеки України затримала у Києві власника інтернет-провайдера, який надає послуги на тимчасово захопленій частині Луганської області та співпрацює з російськими загарбниками.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Служба безпеки України.

За матеріалами слідства, він систематично сплачує “податки” до “бюджету” так званої “адміністрації РФ” у тимчасово окупованому Луганську, чим фінансує російську агресію.

Також компанія фігуранта транслює у регіоні заборонені російські телеканали, які масово нав’язують місцевим жителям наративи Кремля, насамперед про війну в Україні.

Під час обшуків за місцем проживання затриманого у Києві виявлено понад 7,5 млн у гривневому еквіваленті. На ці кошти, ймовірно отримані злочинним шляхом, накладено арешт.

За даними слідства, незаконну діяльність фігурант організував разом з близькою родичкою, яка проживає у тимчасово окупованому місті Кадіївка на Луганщині.

Там вони створили компанію-провайдер та “зареєстрували” в місцевій так званій “адміністрації” РФ та “Роскомнагляді” на території країни-агресора.

Затриманому та його спільниці слідчі СБУ повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово захопленій території, у тому числі так званою "адміністрацією" держави-агресора, за попередньою змовою групою осіб).

Читайте також: СБУ цьогоріч викрила на Донеччині близько 300 колаборантів

Тривають комплексні заходи для притягнення до відповідальності його спільниці, яка переховується від правосуддя на тимчасово захопленій території України.

Як повідомляв Укрінформ, у Донецькій області у 2023 році співробітники СБУ виявили до 300 колаборантів, вироки отримали 37 злочинців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-