У п’яти областях енергетики відновлюють пошкоджене обстрілами обладнання - Міненерго

У п’яти областях енергетики відновлюють пошкоджене обстрілами обладнання - Міненерго

Укрінформ
Енергетики працюють над відновленням електропостачання у п’яти областях України, де сталися часткові відключення електроенергії внаслідок ворожих обстрілів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

У Львові з підозрою на отруєння чадним газом госпіталізували двох дорослих і двох дітей. Припинена подача газу до газового обладнання у помешканні.

У Дніпропетровській області внаслідок бойових дій знеструмлені 38 споживачів. Через пошкодження газорозподільних мереж внаслідок ворожих обстрілів відключені трьох споживачів.

Після обстрілів знеструмлювалися 4,7 тис. споживачів у трьох населених пунктах Донецької області. Ремонтні бригади заживили 4,4 тис. споживачів. Залишаються без світла 77 населених пунктів. Також внаслідок пошкоджень газорозподільних мереж відключені 10 споживачів.

У Бердичеві Житомирської області в одному з багатоквартирних будинків відключені від газопостачання 16 квартир через потрапляння до газопроводу води. З технологічних причин у двох населених пунктах Житомирської області відключені від газопостачання 104 абоненти.

У Миколаївській області минулої доби з технологічних причин відключалась повітряна лінія 150 кВ. Через бойові дії залишаються знеструмленими два юридичні споживачі.

В одному з населених пунктів Івано-Франківської області внаслідок несанкціонованого проведення земляних робіт пошкоджений газопровід. Без газопостачання залишилися 50 споживачів.

Читайте також: Захист енергооб'єктів, транзит газу і ЗАЕС: Галущенко зустрівся із єврокомісаром Сімсон

У Сумській області енергетики включили в роботу дві повітряні лінії 10 кВ, які напередодні вимикалися через артобстріл. Частково заживлений один населений пункт (1132 споживача). Відновлення інших електромереж розпочнеться, щойно дозволить безпекова ситуація. Внаслідок пошкоджень газорозподільних мереж, що сталися через ворожі обстріли, відключені 5 споживачів.

У Почаєві Тернопільської області через те, що сторонні особи перекрили засувку на розподільному газопроводі, відключалося газопостачання у 83 житлових будинках. На місце події викликали поліцію.

Минулої доби через бойові дії були знеструмлені 3785 абонентів Харківської області. Загалом по області без світла внаслідок обстрілів майже 20 тисяч споживачів.

Як повідомляв Укрінформ, в енергосистемі України станом на 18 лютого дефіциту електроенергії немає, у резерві наявні 13 одиниць генеруючого обладнання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-