«Зливав» ворогу розробки: у Миколаєві суд арештував інженера зі стратегічного підприємства

«Зливав» ворогу розробки: у Миколаєві суд арештував інженера зі стратегічного підприємства

Укрінформ
Суд у Миколаєві обрав запобіжний захід інженеру-конструктору одного зі стратегічних промислових підприємств міста, підозрюваному у державній зраді

Про це повідомляє пресслужба Центрального районного суду м. Миколаєва у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Слідчий суддя Центрального райсуду розглянув клопотання про обрання міри запобіжного заходу 60-річному місцевому мешканцю, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.111 КК України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Ухвалено застосувати до підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави", - йдеться у повідомленні.

Відповідно до матеріалів клопотання, чоловік, який обіймав посаду провідного інженера-конструктора одного зі стратегічних промислових підприємств міста, систематично надавав представнику РФ відомості про окремі конструкторські розробки підприємства, де він працював.

Своїми діями підозрюваний спричинив шкоду обороноздатності та економічній безпеці України.

У судовому засіданні підозрюваний винуватість не визнав, повідомив, що просто допомагав своєму знайомому та консультував з приводу певних конструкторських розробок, при цьому знав, що той тривалий час проживає на території РФ.

Читайте також: СБУ запобігла передачі Росії та Ірану новітніх технологій у сфері військового кораблебудування

Судом, серед іншого, було досліджено матеріали переписки підозрюваного, де він обіцяє своєму співрозмовнику за грошову винагороду у сумі 60-70 тисяч доларів США передати певну технічну документацію. При цьому обумовлювався обов’язковий аванс у сумі близько 15 тис. дол.

Як повідомлялося, Заводський райсуд Миколаєва призначив 11 років позбавлення волі старшому майстру виробничої дільниці державного підприємства НВКГ «Зоря-Машпроєкт», яка здійснила низку злочинів проти національної безпеки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-