Удар по нафтобазі у Харкові: один із «Шахедів» влучив у захисну споруду

Удар по нафтобазі у Харкові: один із «Шахедів» влучив у захисну споруду

Укрінформ
Один із “Шахедів”, якими Росія 9 лютого атакувала нафтобазу в Немишлянському районі Харкова, влучив у захисну споруду, тому стався такий значний витік палива та пожежа в приватному секторі.

Про це у пресцентрі “Накипіло” розповів начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

“Можливо, знову ж таки, це сукупність факторів, яка вплинула. За попередньою інформацією, там було три “прильоти”, три “Шахеди”. Один із “Шахедів” не влучив у резервуари, влучив саме у захисні споруди, які мали б стримати те паливо у випадку розлиття. І саме це спричинило витік палива на вулицю і далі вниз до житлових будинків. Однак, це попередні версії, все те, що ми фактично бачили під час обстеження, під час ліквідації наслідків з підрозділами ДСНС, і робили ці висновки”, - сказав начальник ОВА.

Синєгубов спростував інформацію ЗМІ, що нафтобаза належить компанії “ОККО”.

“За моєю інформацією, “ОККО” не має відношення до самого інфраструктурного об'єкту. Однак до палива, яке там зберігалося, мають - на правах оренди. Такий механізм працює у 90% місць або промислових об'єктів. Відповідальність всіх мають визначити правоохоронні та слідчі органи”, - зазначив Синєгубов.

Читайте також: Атака РФ по нафтобазі: на Харківщині забруднені чотири річки

Як повідомлялося, пізно ввечері 9 лютого російські війська атакували Харків ударними безпілотниками, влучивши по нафтобазі в Немишлянському районі. Внаслідок удару розлилося пальне та спалахнула пожежа, вогонь поширився на приватну забудову на вул. Котельній.

Згоріло 15 будинків, загинули семеро людей: родина прокурорки Ольги Путятіної (вона сама, її чоловік і троє синів) та подружжя пенсіонерів Манойлів.

Пожежу на нафтобазі рятувальники гасили майже 60 годин: про її остаточну ліквідацію ДСНС повідомила 12 лютого.

За даними ОВА, в навколишнє середовище вилилося 3 тис. тонн пального. Зараз намагаються не допустити потрапляння нафтопродуктів у річку Сіверський Донець.

В області планують перевірити всі великі нафтобази.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-