Загарбники агітують російських медиків працювати у Бердянську - обіцяють великі зарплати

Загарбники агітують російських медиків працювати у Бердянську - обіцяють великі зарплати

Укрінформ
Загарбники заманюють до тимчасово окупованого Бердянська медиків з РФ. Обіцяють зарплати від 500 тисяч рублів до 2 мільйонів.

Про це в Телеграмі повідомила начальниця Бердянської МВА Вікторія Галіціна, передає Укрінформ.

«Рашисти усіма способами намагаються заманити до Бердянська та інших окупованих міст якомога більше гастролерів-заробітчан з числа лікарів та середнього медичного персоналу. Зокрема для медиків з РФ намагаються провадити так звані програми "Земский доктор" та "Земский фельдшер", - написала Галіціна.

Лікарям, які приїхали на окуповані території з РФ, обіцяють 1 мільйон рублів, акушеркам і медсестрам - 500 тисяч рублів.

«Тим, хто готовий працювати в селах Бердянського району, ставку подвоюють - 2 мільйони та 1 мільйон відповідно», - додала вона.

Читайте також: Через нестачу лікарів на окупованих територіях хворі тижнями чекають прийому – Центр нацспротиву

Попри такі зарплати, бажаючих, за словами посадовиці, не багато. За останній рік окупації, додала вона, вдалося залучити лише 314 спеціалістів, що мало рятує загальне становище.

Раніше повідомлялося, що так званий окупаційний губернатор Запорізької області Євген Балицький розповідав про дефіцит медичного персоналу. Він говорив, що не вистачає близько 1300 лікарів, а загальна кількість кадрів не дотягує навіть до 50%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-