На Полтавщині викрили банду, яка готувала вбивства поліцейського та депутата

На Полтавщині викрили банду, яка готувала вбивства поліцейського та депутата

Фото
Укрінформ
Працівники Національної поліції викрили вісьмох учасників банди, яка готувала вбивства поліцейського та депутата Полтавської облради.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора.

«За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури викрито 8 учасників озброєної банди на чолі з кримінальним авторитетом. До її складу входили син організатора та його знайомі. Наразі учасникам банди повідомили про підозру. За даними слідства, діяла банда у місті Кременчук», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, упродовж вересня 2023-го – лютого 2024 років підозрювані готували вбивство заступника начальника одного з райуправлінь поліції в Дніпропетровській області та депутата Полтавської облради.

Поліцейського мали намір позбавити життя через професійну діяльність, а депутата – у зв’язку з громадською роботою щодо боротьби з незаконним обігом наркотиків та психотропів.

Читайте також: Викрадали людей за вигадані борги: у Запоріжжі знешкодили банду рекетирів

Встановлено також причетність учасників банди до умисного вбивства жителя Кременчука, який з ними конфліктував. У вересні 2023 року чоловіка застрелили з мисливської рушниці неподалік місця проживання. Другою жертвою міг стати кременчуківець, який продав рушницю підозрюваним, проте під час переслідування йому вдалося втекти від учасників банди.

Наразі чотирьом особам вже обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, стосовно інших питання вирішується. Досудове розслідування здійснювали працівники Головного управління Нацполіції у Полтавській області.

Як повідомлялося, міжнародна слідчо-оперативна група викрила учасників організованої злочинної групи, які вбили власницю житлового комплексу на березі моря у курортному місті Саулкрасти в Латвії.

Фото: Полтавська облпрокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-