Військовий-ентузіаст створив у Черкасах музей війни з Росією

Військовий-ентузіаст створив у Черкасах музей війни з Росією

Фото
Укрінформ
Військовослужбовець 118-ї бригади тероборони Олексій Святенко створив у Черкасах музей російсько-української війни, де демонструє найновіші зразки сучасної зброї з полів російсько-української війни.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Музей створив власними силами на власному ентузіазмі в 2018 році. Тоді експозиція була бідненька, а зараз, як бачите, маємо тубуси від ПТРК "Джавелін", NlAW, радянські "Фагот". Біля входу лежить частина ракети від РСЗО "Ураган", якою обстрілювали наші позиції у Вугледарі на Донеччині, частина крила збитого на Черкащині безпілотника Shahed. Є автомати, різноманітна стрілецька зброя та набої до мінометів, танків та гармат. Усе це показуємо дітям, які не мають можливості ознайомитися зі зброєю у школі та супроводжуємо патріотичними розповідями", - розповів Святенко.

За його словами, в школах області вже створені майже 200 куточків шани, де представлені експонати з цього музею. Всі вони абсолютно безпечні й перевірені вибухотехніками.

Окрема частина музею присвячена Дмитру Коцюбайлові "Да Вінчі", який загинув у березні минулого року. Олексій Святенко товаришував із ним, допомагав підрозділу Коцюбайла, будучи волонтером, і отримував від нього зразки зброї до експозиції.

Серед експонатів - гільзи від американської БМП "Бредлі", радянський автомат ППШ, зразки російської форми й макет голови диктатора Путіна, який плаває в трилітровій банці.

Читайте також: Житомирська майстриня вишила портрети загиблих воїнів Дмитра Коцюбайла й Андрія Огородника

"На жаль, місцева влада ніяк не допомагає нашому музею. Весь тягар фінансування лягає на мої плечі. І це попри те, що заклад постійно відвідують школярі черкаських шкіл і проводять тут уроки та заходи з патріотичного виховання", - додав організатор виставки.

За всі роки існування експозицію "Патріотичний музей російсько-української війни" побачили понад 50 тисяч відвідувачів. Щомісяця музей приймає 1200-1500 екскурсантів.

Як повідомляв Укрінформ, Херсонський обласний краєзнавчий музей, який зазнав мародерств від російських окупантів, створив виставку «Незламна Херсонщина».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-