У Харкові перевірять роботу нафтобази, яка зазнала атаки дронів

У Харкові перевірять роботу нафтобази, яка зазнала атаки дронів

Оновлено
Укрінформ
У Харкові перевірять безпечність роботи нафтобази, яка вночі 9 лютого зазнала атаки дронів.

Про це в коментарі ЗМІ сказав заступник керівника Харківської обласної прокуратури Олександр Сузий, передає кореспондент Укрінформу.

“Внесені відомості за ст. 438 (“Порушення законів та звичаїв війни”) Кримінального кодексу України. Під час розслідування кримінального провадження призначені всі відповідні судові експертизи, будуть встановлені ці питання і зроблені відповідні висновки щодо, по-перше, обстрілів, і безпечного функціонування нафтобази”, - сказав Сузий.

Він пояснив, що не ведеться окремого провадження щодо ймовірних порушень на підприємстві, подробиці роботи нафтобази з’ясовуватимуть у межах відкритого після обстрілу провадження.

Згодом міський голова Ігор Терехов повідомив, що у Харкові обстежать всі місця зберігання, транспортування й реалізації нафтопродуктів та небезпечні об’єкти. Відповідне доручення отримала комісія міської ради Харкова.

«Доручив міській комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій обстежити всі місця зберігання, транспортування і реалізації нафтопродуктів та інші небезпечні обʼєкти на території Харкова», - зазначив Терехов. Він висловив прохання до представників бізнесу з розумінням поставитись до таких перевірок. «…сьогодні ми повинні зробити все від нас залежне, щоб запобігти жахливим наслідкам можливих атак з боку рф», - додав Терехов.
Читайте також: Зеленський відреагував на харківську трагедію: Терор не може залишатися без справедливої відповіді

Як повідомляв Укрінформ, пізно ввечері 9 лютого російські війська атакували Харків ударними безпілотниками, влучивши по нафтобазі в Немишлянському районі. Внаслідок удару розлилося пальне та спалахнула пожежа – вогонь поширився на приватну забудову на вул. Котельній. Згоріло 15 будинків, загинули семеро людей: родина прокурора Ольги Путятіної (вона сама, її чоловік та троє синів віком 7 і 4 роки та 10 місяців) та подружжя пенсіонерів Манойло.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-