У Харкові сьогодні день жалоби за загиблими від російського обстрілу

У Харкові сьогодні день жалоби за загиблими від російського обстрілу

Укрінформ
У Харкові сьогодні 11 лютого оголошено день жалоби за загиблими під час російського обстрілу людьми.

Про це раніше повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов, передає Укрінформ.

"Був обстріл міста Харкова (вночі 10 лютого - ред.), і як результат цього обстрілу відбулося загорання приватних будинків. Загалом згоріли 15 житлових будинків. На жаль, загинуло сім людей, із них троє дітей", - сказав Терехов.

При цьому він наголосив, що 11 лютого у Харкові буде день жалоби. 

Також міський голова розповів, що крім семи загиблих, у Харкові поранені дві жінки та один чоловік.

"Чоловік зараз перебуває у лікарні, у нього 50% опіків тіла. Медики роблять усе можливе, щоб врятувати його життя", - додав Терехов.

Міський голова подякував харків'янам, які приходили до оперативного гуманітарного штабу та приносили допомогу для постраждалих під час обстрілу.

Терехов повідомив, що за допомогою звернулися 57 мешканців міста, які постраждали від ворожого обстрілу 10 лютого. Він запевнив, що усіх постраждалих забезпечать місцем для проживання - розселять у гуртожитки та місця з резервного житлового фонду.

"Крім цього, ми провели перемовини з міжнародними фондами щодо можливості надати переносні будинки. Їх можна буде встановити на ділянках, люди там також зможуть проживати у більш-менш нормальних умовах на своїй території", - сказав Терехов.

Читайте також: Вигоріла половина вулиці - Терехов про атаку дронів на Харків

За його словами, наразі загрози повторного загорання житлових будинків від атакованої приватної нафтобази немає, адже від неї практично нічого не залишилося.

Він додав, що жодного відношення до постачання палива українським військовим ця приватна нафтобаза не мала. І зазначив, що містяни не відчують перебоїв із постачанням палива через нічну атаку російських військ на Харків.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 10 лютого російські війська атакували Харків ударними безпілотниками. Відбулося влучання по нафтобазі, внаслідок якого розлилося пальне та спалахнула пожежа – вогонь поширився на кілька приватних будинків.

Живцем згоріла родина із трьома дітьми. Тіла їхні дуже обгоріли. Для точної ідентифікації потрібна ДНК-експертиза. Родичі сім'ї здали свої зразки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-