Епіфаній у Чернівцях представив нового очільника об'єднаної єпархії ПЦУ

Епіфаній у Чернівцях представив нового очільника об'єднаної єпархії ПЦУ

Фото
Укрінформ
Митрополит Епіфаній у Чернівцях представив нового єпископа об'єднаної Чернівецько-Буковинської єпархії ПЦУ Феогноста.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні справді історична подія для Буковини. Адже згідно з рішенням Священного Синоду три окремі єпархії об'єднані у єдину Чернівецько-Буковинську єпархію", - сказав під час представлення нового керівника об'єднаної єпархії митрополит Епіфаній.

Він висловив сподівання, що в українській церкві відчуватимуть себе, як вдома, представники різних національностей: "Двері нашої церкви відкриті для всіх. Бо ми хочемо мати справжню єдину українську церкву. Щоб представники інших національностей, які проживають не тільки на Буковині, але по всій Україні, відчували себе, як вдома, у своїй рідній українській церкві".

Новий єпископ об'єднаної Чернівецько-Буковинської єпархії Феогност подякував за довірену честь та запросив усіх до спільної праці із розбудови помісної Української православної церкви.

Водночас, предстоятель ПЦУ Єпіфаній зазначив, що наразі від кожної окремої єпархії залежить загальна ситуація у всій помісній Православній церкві України. Адже якщо у регіонах будуть сильні єпархії, то це відобразиться і на утвердженні ПЦУ по всій Україні.

Він відзначив, що за останні роки вдалося реалізувати чимало важливих справ, зокрема, календарну реформу, яку радо сприйняли і втілюють віряни.

"Звичайно, що це питання було складним, але ми бачимо, що ця реформа прижилася. Практично більшість православних українців, а ті, хто перебувають у ПЦУ, то на 99% прийняли цю реформу і втілили її в життя. Це свідчить про те, що реформи на часі, суспільство їх сприймає. Тому ми і надалі будемо все робити, щоб спільно наближати нашу велику українську перемогу", - констатував митрополит Епіфаній.

Читайте також: Як ПЦУ позбулася Олександра Невського

Він наголосив, що зараз наша армія на полі бою, окрім незалежності, виборює і духовну свободу, без якої неможливо збудувати сильну демократичну європейську Україну.

Як повідомлялося, Епіфаній на Стрітення провів богослужіння у Києво-Печерській лаврі. https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3821753-epifanij-na-stritenna-proviv-bogosluzinna-u-kievopecerskij-lavri.html

Фото Віталія Олійника

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-