В Угорщину не пустили рекордну групу порушників кордону - 38 чоловіків у  двох мікроавтобусах

В Угорщину не пустили рекордну групу порушників кордону - 38 чоловіків у двох мікроавтобусах

Відео
Укрінформ
Держприкордонслужба затримала рекордну за час повномасштабної війни групу чоловіків-порушників. Зокрема, 38 чоловіків призовного віку мали намір перетнути кордон в незаконний спосіб, сплативши від 4500 до 8500 доларів за таку послугу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

«Увечері 8 лютого на Закарпатті, неподалік від кордону з Угорщиною, прикордонники зупинили два мікроавтобуси з 40 чоловіками. Це рекордна за кількістю група порушників кордону, затримана під час повномасштабної війни», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, транспортні засоби зупинив прикордонний наряд відділу «Лужанка» разом з оперативними співробітниками під час реалізації інформації оперативно-розшукового підрозділу Мукачівського прикордонного загону. Водіями транспортних засобів були жителі Закарпаття, які перевозили 38 чоловіків призовного віку.

Читайте також: СБУ ліквідувала схеми для ухилянтів у п'яти областях, серед фігурантів - депутат із Прикарпаття

Серед затриманих найбільше жителів Закарпаття – 12 осіб, Львівщини – 6 осіб, Київщини – 5 осіб, решта – вихідці з Дніпропетровщини, Івано-Франківщини, Хмельниччини, Полтавщини, Запоріжжя, Херсонщини, Черкащини та Рівненщини.

За послуги організатори незаконного переправлення планували отримати від своїх клієнтів від 4500 до 8500 доларів США.

За інформацією пресслужби, щодо виявлення у діях перевізників ознак злочину, передбаченого ст.332 ККУ, прикордонники повідомили співробітників поліції. Стосовно затриманих складено протоколи про адмінправопорушення, передбачене ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України», справи скеровано до суду.

Читайте також: На Буковині прикордонники з пострілами затримали порушників

Оперативники Мукачівського загону продовжують перевірку та встановлення усіх деталей організації незаконного переправлення осіб через кордон, відзначили в пресслужбі.

Як повідомляв Укрінформ, шістьох закарпатців та киянина зупинили днями прикордонники Чопського загону під час спроби незаконного перетину держрубежу.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-