У Чернівцях за гроші ЄС модернізують поліклініку та ремонтують гуртожиток для переселенців

У Чернівцях за гроші ЄС модернізують поліклініку та ремонтують гуртожиток для переселенців

Укрінформ
У Чернівцях за 1,4 мільйона євро від ЄС реалізовують проєкт з модернізації одного із корпусів поліклініки та переобладнання будівлі під гуртожиток для внутрішньо переміщених осіб.

Про це у Фейсбуці повідомляє Чернівецька міська рада, передає Укрінформ.

"За підтримки НЕФКО реалізуємо комплексний проєкт «Підтримка ЄС для нагальних потреб розміщення внутрішньо переміщених осіб у м. Чернівці». Він передбачає модернізацію одного з корпусів поліклініки №3 та пристосування будівлі під гуртожиток. На проєкт виділили приблизно 1,4 млн євро", - йдеться у повідомленні.

У міській раді зазначають, що в корпусі поліклініки на вулиці Головній, 218 завершили поточний ремонт, закупили нове обладнання та меблі. Облаштували рекреаційну зону та дитячий майданчик, здійснили благоустрій території. У планах ще улаштування підйомника для людей з інвалідністю.

Гуртожиток знаходиться на вулиці Шкільній, 25. Там уже провели ремонт покрівлі, утеплили горище, замінили старі вікна та двері. Триває ремонт фасаду та внутрішніх приміщень, модернізують системи опалення, водопостачання, водовідведення.

Читайте також: Уряд розробляє кілька пільгових програм для забезпечення українців житлом - Мінекономіки

"З одного боку, цей проєкт націлений на створення належних умов для вимушено переселених людей, з іншого – на надання якісних медичних послуг та створення комфортних умов для всіх мешканців громади", - додали у Чернівецькій міській раді.

Також там зауважили, що важливим є те, що виділені 1,4 мільйона євро йдуть напряму від грантодавця до підрядника.

Як повідомлялося, у Чернівцях будують чотири багатоквартирні будинки для внутрішньо переміщених осіб. Загалом там буде 261 квартира.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-