Росія випускає по Донеччині щодня до 2 500 снарядів і ракет - ОВА

Росія випускає по Донеччині щодня до 2 500 снарядів і ракет - ОВА

Укрінформ
Росія щодня випускає від 1500 до 2500 снарядів і ракет по зруйнованій війною Донецькій області і завдає ударів по об'єктах критичної інфраструктури, щоб людям було важче залишатися там узимку.

Про це заявив голова Донецької обласної державної адміністрації Вадим Філашкін в інтерв’ю Reuters, передає Укрінформ.

«Ворог обстрілює регіон від 1 500 до 2 500 разів на день. Ворожі обстріли настільки щільні, настільки важкі майже кожен день», - зазначив Філашкін, додавши, що, на його думку, Москва все ще прагне захопити весь регіон.

За його словами, Курахівська ТЕС, одне з небагатьох великих джерел генерації електроенергії, що залишилися в регіоні, була змушена зупинитися тиждень тому через російські обстріли.

«Ворог намагається знищити об'єкти критичної інфраструктури, щоб людям було важко залишатися в регіоні взимку», - зауважив він.

Читайте також: Штати в ООН: Росія відповідальна за наслідки своєї війни, в тому числі за трагедію в Лисичанську

Голова Донецької ОВА зазначив, що місто Авдіївка, де знаходиться найбільший коксохімічний завод в Європі і яке є об'єктом масованих російських обстрілів із жовтня минулого року, зруйноване на 95-98%.

«Тільки за останній місяць ворог скинув близько 200 керованих авіабомб на Авдіївку. Вони (росіяни – ред.) її повністю знищують», - наголосив він.

Місцева влада заявляє, що кількість цивільних у місті скоротилася до менш як 1 000 осіб. Філашкін закликав тих, хто залишився, виїхати заради власної безпеки.

Читайте також: Ворог атакував Нікопольський район артилерією та дронами-камікадзе

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби, 5 лютого, російські загарбники завдали поранень одному жителю Донецької області.

Фото: Вадим Філашкін, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-