Корюківка на Чернігівщині досі не отримала Starlink для поліпшення зв'язку у прикордонній зоні - мер

Корюківка на Чернігівщині досі не отримала Starlink для поліпшення зв'язку у прикордонній зоні - мер

Укрінформ
Місто Корюківка у Чернігівській області так і не отримало термінали Starlink, які повинні були надійти для поліпшення зв'язку на прикордонні.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів міський голова Корюківки Ратан Ахмедов.

"На засіданні конгресу (Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України у грудні – ред.) я озвучив спільну біду прикордонних регіонів Чернігівської області – проблеми з теле- і радіомовленням та перебої з мобільним сигналом. Мені було обіцяно заступницею міністра цифрової трансформації України Валерією Іонан, що наступного тижня ми додатково отримаємо 503 комплекти Starlink для використання у прикордонних населених пунктах. Відтоді минуло майже два місяці, але терміналів Starlink ми так і не отримали", – сказав Ахмедов.

Раніше комплекти старлінків Чернігівщина отримувала у квітні 2023 року.

Укрінформ намагається отримати коментар щодо цього питання у Міністерстві цифрової трансформації.

Читайте також: Мінцифри розширить покриття зв’язку прикордонних територій через Starlink та національний роумінг

Як повідомлялося, загалом в Україні вже працюють близько 47 тис. Starlink, переданих нашій країні партнерами. З них від Польщі було отримано понад 19,5 тис. Частина з них була передана для облаштування пунктів незламності. За словами віцепрем'єра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, на супутниковий зв'язок з державного бюджету України не витрачають жодної гривні.

Фото з сайту decentralization.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-