На Закарпатті в пунктах пропуску встановлять модульні будівлі

На Закарпатті в пунктах пропуску встановлять модульні будівлі

Фото
Укрінформ
На Закарпатті в пунктах пропуску встановлять модульні будівлі - щоб модернізувати пункти пропуску та згодом пропускати більше вантажівок із експортними продовольчими товарами.

Про це Закарпатська митниця повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"У рамках реалізації Проєкту USAID «Економічна підтримка України» на двох митних постах – «Ужгород-автомобільний» і «Астей», що у зоні діяльності Закарпатської митниці, буде встановлено сучасні модульні конструкції для здійснення митно-прикордонного контролю та санітарні модульні споруди", - йдеться в повідомленні.

Роботи розпочнуться у лютому-березні 2024 року. Після їх завершення кожна модульна будівля матиме електропостачання, систему освітлення, телефонний та інтернет-доступ, опалення, кондиціонування та меблі.

Всього заплановано замінити 34 модульних конструкцій.

Як повідомили на митниці, на сьогодні вже вдалося оновити освітлення навісу пасажирської ділянки м/п «Ужгород-автомобільний», замінити перед пунктами пропуску 66 із 163-х дорожніх знаків, отримати 282 дорожніх водоналивних пластикових бар’єри, 2 товарних ваг. Також вже узгоджено закупівлю для потреб м/п «Ужгород-автомобільний» електричного автонавантажувача тощо.

Читайте також: Україна планує за місяць запустити спільний з Молдовою контроль в пункті пропуску «Рені»

"Крім цього, заплановано на м/п «Астей» влаштування навісу для ваг товарних із використанням швидко монтованих конструкцій; на м/п «Тиса» - заміна шлагбаумів, поточного ремонту дорожнього покриття, ремонт та обслуговування інженерного обладнання (санвузлів, прочистка каналізації), ремонт фасадів будівель тощо", - додали на митниці.

Зазначається, що з метою модернізації пунктів пропуску, що на кордоні України з Польщею, Угорщиною, Румунією, Молдовою та Словаччиною, впродовж 2023-2026 років Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) передбачено виділення 115 млн доларів на розвиток прикордонної інфраструктури та збільшення обсягів торгівлі, зокрема, експорту зерна.

Зазначається, що перша партія таких будинків вже встановлена на одному з пунктів пропуску Волинської митниці.

Як повідомлялося, оновлення пунктів перетину кордону сприятиме ефективнішому вивезенню зернових на міжнародні ринки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-