В Ужгороді з понеділка школи закривають на карантин

В Ужгороді з понеділка школи закривають на карантин

Укрінформ
В Ужгороді епідпоріг захворюваності на грип та ГРВІ перевищено на 80%, усі школи з понеділка, 5 лютого, закривають на карантин.

Про це повідомили в Фейсбуці Ужгородської міської ради, передає Укрініформ.

"Із понеділка, 5 лютого, у закладах загальної середньої освіти Ужгорода незалежно від форми власності – карантин. Запроваджують його поки що на тиждень, до 9 лютого – таке рішення прийняли сьогодні на засіданні протиепідемічної комісії в Ужгородській міській раді", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що карантин стосується також міських мистецьких та спортивних шкіл, за винятком індивідуальних занять.

Читайте також: У Києві не планують переводити школи на «дистанційку» через ГРВІ

Водночас дитячі дошкільні заклади працюватимуть у звичному режимі.

Як зазначалося на засіданні протиепідемічної комісії, наразі фіксується різке ускладнення епідситуації із захворюваністю ГРВІ та грип в Ужгороді – протягом тижня зареєстровано 1985 випадків захворювань, порівняно із минулим тижнем це більше на 69,5%, також відмічають циркуляцію COVID-19 та грипу типу А і В. Хворих дітей – 55,5% серед усіх, хто захворів, захворюваність дітей шкільного віку зросла у 2,3 рази. Також на 36,3% зросла кількість госпіталізованих у медичні заклади міста, 85% із них – діти.

"Таким чином епідемічна ситуація в Ужгороді на 5 тижні класифікується як епідемія високої інтенсивності з перевищенням епідпорогу на 80,1%." - зазначили в міськраді.

Як повідомляв Укрінформ, в Мукачеві всі школи міста перевели на дистанційне навчання через поширення ГРВІ та грипу в школах із 2 лютого.

У Берегові з цієї ж причини частково на дистанційному навчанні кілька шкіл у місті.

На початку тижня в Закарпатській ОВА повідомляли, що впродовж минулого тижня, з 22 до 28 січня, кількість звернень до закладів охорони здоров'я Закарпаття з ознаками ГРВІ зросла на 41%. Впродовж тижня на гострі респіраторні інфекції захворіли 5 743 людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-