На Донеччині оголосили примусову евакуацію ще 72 дітей

На Донеччині оголосили примусову евакуацію ще 72 дітей

Укрінформ
Із дев’яти населених пунктів Мар'їнської та Очеретинської територіальних громад Донецької області, які перебувають під цілодобовим обстрілом військ РФ, оголосили обов’язкову евакуацію у примусовий спосіб 72 дітей з 48 сімей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція України.

Як заявили у поліції, заходи покликані мотивувати батьків виконати свій законний обов’язок – зберегти дитячі життя.

“Перебування дітей у зоні бойових дій є загрозою їх життю та здоров’ю. Саме тому керівництвом Донецької обласної військової адміністрації за погодженням Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій було оголошено обов’язкову евакуацію в примусовий спосіб”, - зауважили поліцейські.

Займатися евакуацією родин будуть групи “Білий янгол”, парамедики поліції спільно з працівниками Державної служби з надзвичайних ситуацій, патрульною поліцією, поліцією охорони та представниками військових адміністрацій.

Під час інструктажу евакуаційних екіпажів наголошувалося, що головна вимога – безпека людей та особиста безпека.

“Ситуація в цих населених пунктах загострилася. Там постійно працюють FPV-дрони, і українські евакуаційні групи вже неодноразово потрапляли під обстріли. Треба це враховувати під час проведення евакуації”, - зазначив начальник поліції Донеччини Руслан Осипенко.

Читайте також: «Білі янголи» евакуювали з Торецька родину з трьома дітьми

Евакуація дітей відбувається за згодою батьків, осіб, що їх замінюють, або інших законних представників.

Супроводжувати дитину під час виїзду має хоча б один з батьків або це право можна передати іншому родичу чи органам опіки.

Виїзд відбувається тільки на броньованому транспорті, при взаємодії з військовими та за погодженими маршрутами. Для дітей правоохоронці мають спеціальні дитячі шоломи та бронежилети.

Під час четвертого етапу примусової евакуації з 8 населених пунктів Очеретинської, Мар’їнської та Торецької громад вивезли 269 дітей. Залишається евакуювати 20 неповнолітніх лише з Торецької громади.

Спецгрупи поліції “Білий янгол" безпечно та безкоштовно вивозять із зони вогню дітей і дорослих, людей з інвалідністю та маломобільних. Гарячі лінії екіпажів на Авдіївському напрямку: 066-56-19-102, Бахмутському: 066-56-15-102, Великоновосілківському: 066-56-11-102, Лиманському: 066-56-16-102, Мар’їнському: 066-56-10-102.

Як повідомляв Укрінформ, на Донеччині оголошена обов'язкова евакуація, а з прифронтових громад - примусова.

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-