Викрили зловмисника, який привласнив банківську картку загиблого в авіакатастрофі у Броварах

Викрили зловмисника, який привласнив банківську картку загиблого в авіакатастрофі у Броварах

Укрінформ
У Київській області правоохоронці викрили місцевого жителя, який заволодів банківською карткою одного з членів екіпажу гелікоптера, який розбився в Броварах у січні минулого року.

Як передає Укрінформ, про це Київська обласна прокуратура повідомила у Фейсбуці.

За даними слідства, після авіакатастрофи фігурант прийшов на місце події та, скориставшись скупченням людей, які надавали допомогу постраждалим, привласнив мобільний телефон і візитницю з банківською карткою одного із загиблих членів екіпажу.

Через привласнений телефон зловмисник дістав доступ до рахунків загиблого. Гроші він знімав у банкоматі та касах магазинів, витрачав на онлайн-розваги. Встановлення суми збитків триває.

Читайте також: На Львівщині викрили шахраїв, які розсилали фішингові посилання під виглядом соцвиплат

Про списання коштів із поточного та кредитного рахунків стало відомо під час оформлення спадщини. Дружина загиблого звернулася з відповідною заявою до правоохоронців.

За фактами крадіжки та привласнення офіційного документа зловмиснику оголошена підозра (ч. 4 ст. 185, ч. 1 ст. 357 Кримінального кодексу України). До суду скероване клопотання про обрання запобіжного заходу.

Як повідомлялося, 18 січня в місті Бровари Київської області біля дитячого садка «Джерельце» та житлової багатоповерхівки впав гелікоптер Державної служби з надвичайних ситуацій, унаслідок чого спалахнула пожежа.

Читайте також: На Буковині взяли «на гарячому» шахрая, який за гроші обіцяв посаду в СБУ

На борту гелікоптера перебувало керівництво Міністерства внутрішніх справ України, зокрема очільник відомства Денис Монастирський та його перший заступник Євгеній Єнін.

Унаслідок авіатрощі загинули 14 людей - екіпаж і всі пасажири гелікоптера, а також дитина та дорослі цивільні.

Наприкінці листопада 2023 року ДБР заявило про завершення слідства у справі про катастрофу гелікоптера у Броварах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-