На Буковині взяли «на гарячому» шахрая, який за гроші обіцяв посаду в СБУ

На Буковині взяли «на гарячому» шахрая, який за гроші обіцяв посаду в СБУ

Фото
Укрінформ
У Чернівецькій області викрили шахрая, який за 10 тисяч доларів обіцяв посаду у Службі безпеки України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва Чернівецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру військовослужбовцю прикордонного загону за фактом одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, підозрюваний запропонував знайомому за гроші працевлаштувати його на посаду діловода у відділ по боротьбі з корупцією Служби безпеки України. При цьому представився чинним співробітником спецслужби, у якого є «зв’язки».

Читайте також: На Львівщині викрили шахраїв, які розсилали фішингові посилання під виглядом соцвиплат

«Він обіцяв військовозобов’язаному уникнути мобілізації, коли той потрапить на посаду у тиловий підрозділ силової структури. Свої послуги буковинець оцінив у 10 тис доларів США», - зазначили в прокуратурі.

Його затримали під час отримання всієї суми неправомірної вигоди у одному із торгово-розважальних центрів Чернівців. У затриманого виявили шеврон із абревіатурою «СБУ», посвідчення та зброю. Вилучені речові докази скерували на експертизу.

Читайте також: На Дніпропетровщині шахраї «продавали» неіснуючі мікроавтобуси для ЗСУ

Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу та відсторонення від посади. Крім цього, перевіряється причетність затриманого до вчинення аналогічних кримінальних правопорушень.

Як повідомили в СБУ, шахрай видавав себе за підполковника спецслужби.

«Встановлено, що «підполковник СБУ» насправді виявився рядовим-прикордонником, який проходить службу за контрактом і не має жодного відношення до Служби безпеки», - підкреслили у СБУ.

Вирішується питання щодо додаткової кваліфікації злочинних дій фігуранта за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці повідомили про підозру чоловіку, який видавав себе за посадовця Державної фіскальної служби з метою привласнити 100 тис. доларів.

Фото: Офіс генпрокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-