На Херсонщині батьки відмовляються вивозити з-під обстрілів 95 дітей

На Херсонщині батьки відмовляються вивозити з-під обстрілів 95 дітей

Укрінформ
На Херсонщині через постійні обстріли з вересня евакуювали понад 1,5 тисячі дітей, ще 95 – залишають у несприятливій безпековій ситуації. Батьки відмовляються їх вивозити.

Про це у Телеграмі повідомляє Херсонська ОВА, передає Укрінформ.

«Через постійні обстріли Рада оборони Херсонської області прийняла рішення про обов’язкову, а згодом примусову евакуацію родин з дітьми. У такий спосіб з вересня вдалося евакуювати більше півтори тисячі дітей з 34 населених пунктів області. Проте ще 95 дітей залишаються у громадах, де несприятлива безпекова ситуація. Батьки відмовляються їх вивозити», - повідомили в Херсонській ОВА.

Тут запевняють, що попри це, робота у цьому напрямку триває і "родинам пояснюють наслідки їх безрозсудності".

«Евакуація здійснюється безкоштовно автобусним транспортом та потягами за напрямками «Херсон – Хмельницький» та «Херсон – Львів». На кінцевій зупинці представники Координаційного центру підтримки цивільного населення, волонтерської спільноти «Медико-психологічної допомоги» та «Укрпошти» проводять всі необхідні грошові виплати», - додають у Херсонській ОВА.

Читайте також: На Донеччині оголосили примусову евакуацію ще із двох громад

Також з евакуацією людей з Херсонщини активно допомагають ГО «ADRA», «Helping to Leave», «Help People», «Восток SOS» , «Проліска» та інші.

Загалом, у 2023 році вдалося перевезти до більш безпечних місць майже 32 300 жителів деокупованої Херсонщини, з них - більше 4 500 дітей та 250 маломобільних людей.

Як повідомляло агентство, армія РФ уночі обстріляла аграрне підприємство на Херсонщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-