На Буковині розслідують можливе жорстоке поводження з дітьми у релокованому соціальному центрі

На Буковині розслідують можливе жорстоке поводження з дітьми у релокованому соціальному центрі

Укрінформ
У Чернівецькій області правоохоронці розслідують факти можливого жорстокого поводження із дітьми у релокованому з Харківщини соціальному центрі.

Про це у Фейсбуці повідомляє Чернівецька обласна прокуратура, передає Укрінформ.

"За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Чернівецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом неналежного виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей (ч. 1 ст. 137 КК України)", - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі зазначають, що підставою для відкриття справи стало повідомлення у медіа про те, що у Банилові-Підгірному Чернівецької області жорстоко поводяться з вихованцями релокованого з Харківщини на Буковину центру соціальної підтримки дітей та сімей.

За попередньою інформацією, дітям могли завдавати фізичного болю, або моральних страждань.

Наразі правоохоронці з’ясовують всі обставини.

Водночас у коментарі Суспільному директорка закладу Алла Трохименко прокоментувала фото побитої дитини, яке поширювали у ЗМІ.

За її словами, дитину пошмагала проводом від зарядки інша 17-річна дитина. Трохименко стверджує, що сама викликала поліцію.

"Мені ці фото присилала сестра медична, коли це трапилось. Я це фото знаю. А поширюють, нібито це зробила викладачка. Я хочу, щоб з цим розібрались правоохоронні органи. У нас 45 дітей, якщо їх опитати, то цього не приховаєш, якби це дійсно було. Тому я цього не боюся", — заявила Трохименко.

Читайте також: У Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей на Хмельниччині виявили порушення

За словами директорки, торік заклад перевіряли, тоді порушень не виявили.

Раніше у медіа з’явилося фото тілесних ушкоджень дитини, яку нібито побила працівниця Харківського обласного центру соціальної підтримки дітей та сімей "Гармонія", що було релоковано до Чернівецької області.

Фото: promin.cv.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-