Міністр закордонних справ Литви відвідав Харківщину

Міністр закордонних справ Литви відвідав Харківщину

Фото
Укрінформ
Міністр закордонних справ Литовської республіки Габріелюс Ландсбергіс відвідав Харківську область, де за кошти балтійської країни буде зведено укриття.

Про це у Фейсбуці написав начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

"Уперше від початку повномасштабної війни Харківщину відвідав міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс. Міністр на власні очі побачив наслідки російського терору на Харківщині – обстріли окупантів забрали життя 2386 цивільних, з них 81 – діти. Зруйновано понад 47 тисяч будівель. Литовська Республіка спільно з Євросоюзом планує спрямувати кошти на будівництво в Україні 6 сучасних укриттів, одне з них – на Харківщині", – написав Синєгубов.

Харківщину відвідав міністр закордонних справ Литви / Фото: Олег Синєгубов

Литовська делегація оглянула будівництво захисного укриття в селищі Коротич. Одночасно тут зможуть навчатися 500 школярів. Аби створити безпечну освітню мережу в області, треба звести 1500 укриттів різного типу.

Читайте також: Євросоюз має зберігати увагу до війни в Україні - глава МЗС Литви

Як повідомляв Укрінформ, за підтримки Європейського Союзу та Литви Україна зможе створити в різних регіонах країни шість сховищ при школах, щоб продовжити там навчальний процес. Минулого тижня уряд Литви також виділив кошти на створення протирадіаційного укриття в дитячому садку в Ірпені. Раніше Литва побудувала мобільне житлове містечко в Бородянці, зробила внесок у модернізацію української електромережі, реконструкцію шкіл та інші проєкти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-