На Закарпатті роми протестували через домашній арешт для підозрюваного у вбивстві барона

На Закарпатті роми протестували через домашній арешт для підозрюваного у вбивстві барона

Укрінформ
На Закарпатті роми палили шини на знак протесту про домашній арешт для підозрюваного у вбивстві барона, прокуратура оскаржуватиме рішення суду про зміну запобіжного заходу.

Про це повідомили в коментарі Укрінформу речниця Нацполіції на Закарпатті Ганна Дан та речниця обласної прокуратури Катерина Хижняк. 

"Так, увечері 25 січня в Підвиноградові дійсно відбувалася масова акція протесту місцевих жителів щодо того, що під домашній арешт відпустили двох жителів селища, один з яких підозрюється в умисному вбивстві. Люди палили шини. Утім поліція забезпечила громадський порядок під час акції. Все минуло мирно", - повідомила Дан. 

За її словами, поліцейські не допустили вчинення правопорушень та якихось активних дій з боку місцевих жителів. 

Речниця Закарпатської облпрокуратури додала, що прокуратура оскаржить рішення суду, яким підозрюваним з Підвиноградова не продовжили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

"Там є два провадження і двоє затриманих підозрюваних - один у хуліганстві, інший - в умисному вбивстві. Напередодні масової акції якраз закінчився термін тримання під вартою на два місяці, і підозрюваних суд відпустив під домашній арешт, не задовольнивши звернення прокурорів щодо продовження строків запобіжного заходу. Прокуратура це рішення суду вже оскаржила", - сказала Хижняк.

Читайте також: Поліція затримала ще одного фігуранта масової бійки ромів на Закарпатті

Як повідомили в прокуратурі, з кінця листопада 2023 року чоловіки перебували під вартою. Один із них – за підозрою у скоєнні умисного вбивства з хуліганських мотивів (п. 7 ч. 2 ст. 115 ККУ), інший – за підозрою у хуліганстві (ч. 4 ст. 296 ККУ).

Як раніше повідомляв Укрінформ, у листопаді на Закарпатті сталася масова бійка ромів в селищі Підвиноградів, під час якої було вбито людину - місцевого барона - ударом лопатою по голові. У масовій бійці брали участь кілька десятків чоловіків. Затримали двох, один з них завдав удар лопатою по голові, внаслідок якого загинула людина. Інший - провокував конфлікт, маючи при собі биту.

За інформацією Укрінформу, слухання в цій справі призначені на 29 січня. Після цього, за необхідності, апеляційні скарги прокурора будуть доповнені.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-