СБУ затримала на Донеччині інформатора росіян, який збирався підірвати себе в разі викриття

СБУ затримала на Донеччині інформатора росіян, який збирався підірвати себе в разі викриття

Укрінформ
Служби безпеки України затримала ворожого агента, який розвідував місця базування підрозділів Збройних сил України в районі Краматорська Донецької області та збирався підірвати себе в разі викриття.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ.

Встановлено, що передусім фігурант намагався виявити бойові позиції протиповітряної оборони та важкої артилерії українських військ. Також він готував для російських загарбників схеми розташування на території регіону фортифікаційних споруд й інженерних загороджень.

Зібрана зловмисником інформація потрібна була росіянам для підготовки нових ракетно-артилерійських ударів по прифронтовому місту та його околицях.

СБУ викрила ворожого поплічника та задокументувала його злочинні дії. Фігуранта затримали, таким чином зірвавши плани загарбників щодо підготовки серії повітряних атак на українські військові об’єкти.

Затриманим виявився житель Краматорська. У серпні 2023 року він познайомився на одному із сайтів знайомств із росіянкою, яка співпрацює з Федеральною службою безпеки РФ. За її вказівками чоловік збирав інформацію про потрібні загарбникам військові об’єкти.

Зібрані відомості зловмисник надсилав месенджером росіянці, а та зі свого боку переправляла їх кадровому співробітнику ФСБ, який воює проти Сил оборони на Авдіївському напрямку.

На випадок свого викриття ворожий агент зберігав удома бойову гранату. Співробітники СБУ вчасно його обеззброїли та знешкодили.

Фігуранту оголошена підозра за ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про додаткову кваліфікацію його злочинних дій.

Читайте також: СБУ затримала російського агента, який вистежував HIMARS та Leopard під Авдіївкою

Підозрюваний перебуває під вартою. Йому загрожує 12 років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, днями СБУ затримала хакера, який готував кібератаки на сайти влади та коригував удари російських загарбників по Харкову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-