На Одещині судитимуть продавців алкоголю, яким на смерть отруїлися восьмеро людей

На Одещині судитимуть продавців алкоголю, яким на смерть отруїлися восьмеро людей

Укрінформ
В Одеській області суд розгляне справу щодо масового отруєння алкоголем у селі Старостине Роздільнянського району.

Про це повідомили в Бюро економічної безпеки, передає Укрінформ.

«До суду обвинувальний акт відносно двох осіб, незаконна діяльність яких призвела до масового отруєння сурогатним алкоголем: 8 людей загинуло, 4 госпіталізовані», - йдеться в повідомленні.

Слідством встановлено, що житель Роздільнянського району Одеської області купував у Дніпрі технічний спирт, отримував його поштою, а потім розводив цей спирт водою, барвниками, харчовими добавками та фасував у тару.

Алкоголь передавав своїй знайомій, яка продавала його у місцевій крамниці.

Правоохоронці провели обшуки в селищі, де сталася трагедія, та вилучили залишки нереалізованих алкогольних напоїв. У Дніпрі під час слідчих дій було виявлено та вилучено технічний спирт у бочках по 20, 200 і 1000 літрів, спирт парфумерний, розчинники технічні в асортименті у тарі по 200 літрів і 1000 літрів, мобільні телефони, оргтехніку тощо.

«Медична експертиза визнала, що сурогатний алкоголь містив отруйну хімічну речовину - метанол, яка стала причиною загибелі людей», - повідомляють в БЕБ.

Організатору “бізнесу” та продавчині повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 204 (збут алкогольних напоїв, що становить загрозу для життя і здоров'я людей) Кримінального кодексу України.

Зазначається, що постачальнику спирту, що використовувався для виготовлення згадуваних алкогольних напоїв, було призначено 85 тисяч гривень штрафу з конфіскацію майна.

Читайте також: На Вінниччині викрили багатомільйонні оборудки з контрафактним алкоголем

Як повідомляв Укрінформ, 5 липня у селі Старостине медикам один за одним довелося госпіталізовувати місцевих жителів, яким стало зле після вживання горілки кустарного виробництва. «Напій» вони придбали в місцевому магазині. Правоохоронці затримали продавчиню магазину, де люди купили неякісний алкоголь. На момент затримання від вживання напою загинули 4 людини, ще шестеро – перебувають у критичному стані. Згодом кількість загиблих від горілки збільшилася до восьми.

Фото: БЕБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-