Росіяни удвічі збільшили застосування дронів на Луганщині - ОДА

Росіяни удвічі збільшили застосування дронів на Луганщині - ОДА

Укрінформ
У Луганській області упродовж доби ворог удвічі збільшив застосування безпілотників.

Про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна державна адміністрація, передає Укрінформ.

За словами начальника Луганської обласної військової адміністрації Артема Лисогора, "загарбники продовжують тиснути поряд з Макіївкою та залишаються активними у Серебрянському лісі. На цих ділянках фронту наші захисники відбили п’ять штурмів".

"Піхоту ворога все частіше підтримує велика кількість безпілотників. Останнім часом упродовж доби їхнє застосування збільшено вдвічі", - поінформував Лисогор.

Читайте також: ППО вночі збила 11 з 14 «Шахедів», запущених ворогом

По Білогорівці та Серебрянському лісництву росіяни вдарили з авіації. На зазначених напрямках вони активно застосовували артилерію та міномети. У другій половині січня кількість ворожих обстрілів на східному фронті зростає, ідеться в повідомленні.

Як зазначили в обладміністрації, на Луганщині "багато населених пунктів, забутих росіянами від дня окупації і до сьогодні. Жителям Новодружеська обіцяли полагодити електро- та водопостачання спочатку по завершенні псевдореферендуму у 2022 році, потім – після так званих "перших виборів" у 2023-му". Під час передвиборчої кампанії з переобрання президента РФ загарбники вже не озвучують ніяких намірів стосовно відновлення цього міста.

Читайте також: На виборах президента РФ у так званій «ЛНР» дозволили голосувати за українськими паспортами

Як додали в обласній адміністрації, влітку ще існувало регулярне транспорте сполучення з сусідніми Лисичанськом та Сєвєродонецьком, але вже майже півроку його немає.

Також уже звикли не сподіватися на допомогу загарбників жителі захопленого у 2014 році Довжанська. На водогонах у межах міста і навколо практично щотижня трапляються аварії, але робити капітальний ремонт системи росіяни не вважають за потрібне, підкреслили в ОДА.

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово захоплених росіянами районах Луганської області через підтоплення населених пунктів запроваджено режим надзвичайної ситуації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-