На виборах президента РФ у так званій «ЛНР» дозволили голосувати за українськими паспортами

На виборах президента РФ у так званій «ЛНР» дозволили голосувати за українськими паспортами

Укрінформ
Російські загарбники у так званій «ЛНР» дозволили на виборах президента РФ голосувати за українською ID-карткою.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна державна адміністрація.

Так званий «виборчком ЛНР» затвердив перелік документів, використання яких допускається при голосуванні на виборах президента РФ у березні.

«Протягом усього часу окупації Луганщини загарбники звітували про посилену паспортизацію, яка в значній кількості випадків виходила примусовою. Вочевидь, бажаного результату росіяни не мають. Бо дозволили пред’являти на виборчих дільницях не тільки не визнаний навіть в Росії паспорт «лнр», а й документи українського зразка. Зокрема, паспорт громадянина України: як у вигляді книжечки та і сучасний – у формі ID-картки. А також ще низку документів, що засвідчують особу. Аби тільки була реєстрація на території Луганщини», - підкреслили в обладміністрації.

Як ідеться в повідомленні, на тимчасово захопленій Луганщині документи російського зразка вимагають у дітей: «До прикладу, у дитячій поліклініці в Лутугиному – як на дітей (свідоцтво про народження, а від 14 років – паспорт), так і на дорослих. Інакше не прийматимуть».

Читайте також: Російські «волонтери» збирають підписи «за Путіна» на окупованих територіях у супроводі автоматників

За словами начальника обласної військової адміністрації Артема Лисогора, «окупанти змінили вектор штурмових дій, змістивши його від Макіївки на Серебрянський ліс та Білогорівку».

В цих осередках за учора відбито 19 атак росіян. Значна частина наступів відбувалася за підтримки авіації. Ворог намагався витиснути українських захисників з лісового масиву. Зокрема потужна спроба штурму була організована на позиції Волинської бригади територіальної оборони. «Проте росіян там спіткала невдача – близько 90 поранених і вбитих загарбників, три знищених танки та низка іншої техніки», – поінформував Лисогор.

Читайте також: У Лисичанську загарбники провалили примусову паспортизацію - ОВА

Крім того, удару з неба росіяни завдали по Новолюбівці. Під щільний мінометний та артилерійський обстріл потрапило Невське. В обох населених пунктах ще залишаються люди.

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово захопленому армією РФ Сєвєродонецьку місцевого населення вже менше за росіян заявляє начальник міської військової адміністрації Олександр Стрюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-