Майже 19 тисяч гектарів лісів Чернігівщини та Сумщини лишаються замінованими

Майже 19 тисяч гектарів лісів Чернігівщини та Сумщини лишаються замінованими

Укрінформ
У Сумській та Чернігівській областях залишаються замінованими 18,5 тисяч гектарів лісів.

Про це у Фейсбуці повідомляє Північний лісовий офіс, передає Укрінформ.

"Північні регіони України – Сумщина та Чернігівщина – потрапили під військову окупацію в перші ж дні повномасштабної війни, внаслідок чого деякі лісові господарства неабияк постраждали, а значна територія лісових масивів була замінована", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, за даними лісівників, 84 лісництва в цих регіонах потрапили у зону, де велися бойові дії; 456,2 тис. га держлісфонду зазнали впливу внаслідок російської агресії; 35,1 тис. га отримали статус території, що є небезпечною і потенційно забрудненою вибухонебезпечними предметами.

Читайте також: Росіяни модифікують пристрої, якими мінують Україну - експерт

Зазначається, що після деокупації у 8 філіях ДП «Ліси України», з яких 5 на Сумщині й 3 на Чернігівщині, було проведено розмінування. Завдяки операторам протимінної діяльності очищеними й безпечними для проведення лісогосподарської діяльності зараз вважаються 16,6 тис. га. Найбільшу площу було розміновано у Чернігівській філії – 9,5 тис. га.

Водночас ще 18,5 тис. га чекають на розмінування. Найбільша площа, що є потенційно забрудненою, знаходиться у користуванні Конотопської філії – понад 6,7 тис. га.

Як повідомляв Укрінформ, у Чернігівській області вже відновлено 80% навчальних закладів, які зазнали пошкоджень унаслідок російської агресії.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-