Росіяни модифікують пристрої, якими мінують Україну - експерт

Росіяни модифікують пристрої, якими мінують Україну - експерт

Укрінформ
Росіяни модифікують пристрої, якими заміновують територію України, - використовують штучний інтелект, комбінують новітні пристрої з різних видів мін.

Про це під час міжнародної вебконференції в Укрінформі на тему: «Перша Київська міжнародна протимінна декларація: чого чекають донори? Перспективи і проблематика протимінної діяльності» повідомив голова ГО «Демайнінг Контрол» Олег Дейнека.

“В Україні замінована майже третина території - 174 тис. кв. км. Це та загроза, яка посилюється не лише через її масштаб, а й через те, що пристрої, якими заміновується українська територія, модифікуються”, - сказав Дейнека.

Він зазначив, що росіяни використовують штучний інтелект, комбінують з різних видів мін новітні пристрої та системи. Зокрема, використовується система “Охота” - комплект протипіхотних мін (5 шт.), які приводяться в дію при реєстрації руху людини через встановлені на місцевості сейсмічні датчики.

“Це є викликом для України на десятки, а, можливо, й на сотні років. Це оцінка міжнародних експертів з усього світу”, - зауважив Дейнека.

Читайте також: Україна посіла друге місце у світі за кількістю жертв протипіхотних мін – Handicap International

Як повідомляв Укрінформ, в Україні потенційно замінованими є 30% територій. Це як три площі Хорватії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-