Комісар ООН у справах біженців відвідав Харків

Комісар ООН у справах біженців відвідав Харків

Фото
Укрінформ
Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді, перебуваючи 22 січня у Харкові, пообіцяв, що організація й надалі фінансово підтримуватиме постраждалих внаслідок російських ударів, переселенців і долучиться до відбудови.

Про це Гранді заявив у коментарі ЗМІ, передає кореспондент Укрінформу.

Комісар зауважив, що приїжджає до України, аби показати, що українські міста - в пріоритеті роботи ООН.

“Адже Харків не тільки був під обстрілами, а й продовжує дуже жахливо обстрілюватися. Кількість вимушених переселенців дуже велика в місті. І ми продовжуємо надавати допомогу людям, які страждають одразу ж після цих ударів, зокрема й завдяки нашим партнерам. Звичайно, де це можливо, ми намагатимемося надавати допомогу у довгостроковій відбудові пошкоджених будівель, де мешкають люди. Також у співробітництві з міською владою продовжуємо надавати фінансову допомогу", наголосив комісар ООН.

У Харкові з візитом перебуває Верховний комісар ООН у справах біженців Фліппо Гранді / Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

Згідно з офіційною статистикою, яку навів міський голова Ігор Терехов, у Харкові перебувають 196 тис. переселенців.

“Однак ми розуміємо, що їх значно більше. Вони приїхали до нашого міста з Донецької, Луганської, Запорізької, Херсонської областей, з деокупованих територій Харківщини. Ці люди потребують підтримки”, - зазначив мер.

Читайте також: ООН допоможе відремонтувати житло для переселенців на Полтавщині

Гранді побував у місцях російських ракетних ударів по житловій забудові, поспілкувався з місцевими жителями, також відвідав шкільні приміщення, облаштовані на станціях метрополітену.

“У мене два враження від метро-школи. По-перше, це фантастично, що ви змогли це зробити. Для мене це дуже дієвий символ нескореності української держави. Коли я запитав у дітей, які вони мають права, то перше, що вони відповіли: “Право навчатися”. Друге, звичайно, будьмо відвертими, ненормально, коли війна перервала звичний цикл життя, діти не мають навчатися в метрополітені. Я приїжджаю до України, аби потім передати на міжнародній арені, що Україна все ще потребує допомоги. Я приїжджаю, щоб побачити на власні очі, зокрема і в Харкові. Ви можете розраховувати на нас, на мене особисто, я буду передавати, що Україна бореться, що їй потрібна допомога", - сказав Гранді.

Як повідомлялося, Організація об’єднаних націй представила План гуманітарного реагування в Україні на 2024 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-