Вихваляли «вагнерівців» та Шойгу: СБУ викрила на Полтавщині ворожих агітаторів

Вихваляли «вагнерівців» та Шойгу: СБУ викрила на Полтавщині ворожих агітаторів

Укрінформ
Служба безпеки України викрила у Горішніх Плавнях на Полтавщині трьох ворожих агітаторів, які проводили інформаційні диверсії проти України.

Як передає Укрінформ, про це Управління СБУ в Полтавській області повідомило у Фейсбуці.

«Зловмисники публічно закликали до захоплення окупантами частини українських територій, виправдовували збройну агресію РФ та воєнні злочини рашистів, а також популяризували окупаційні угруповання Росії. За даними слідства, агітатори поширювали прокремлівські наративи на власних сторінках однієї із заборонених соціальних мереж», - ідеться в повідомленні.

Одна з фігуранток, уродженка РФ, публічно закликала до захоплення українських територій та цитувала Жириновського й Медвєдєва. Крім того, вона підтримувала Путіна, Шойгу та Лаврова і виправдовувала збройну агресію РФ проти України.

Читайте також: У Києві викрили блогера, який робив провокативні стріми і поширював фейки про ЗСУ

Інша фігурантка прославляла бойовиків ПВК «Вагнер» та намагалася дискредитувати вище керівництво нашої держави. Вона звинувачувала Україну в «капітуляції перед нацизмом» ще у 2014 році, коли почалася операція визволення Донбасу від окупантів.

Ще один зловмисник захоплювався російськими військами та заперечував збройну агресію РФ проти України. На своїй сторінці у соцмережі він намагався дискредитувати вище керівництво України та західних партнерів нашої держави.

Під час обшуків у помешканнях фігурантів вилучено комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами злочинних дій.

Читайте також: СБУ викрила трьох проросійських агітаторів, серед них - учасниця заворушень біля Київської лаври

Слідчі СБУ повідомили зловмисникам про підозру за двома статтями Кримінального кодексу: ч. 1 ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ч. 2,3 ст. 436-2 (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Досудове слідство завершено, матеріали скеровано до суду. Підозрюваним загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна.

Читайте також: На в'їзді до столиці прикордонники затримали ще одного прихильника «руского міра»

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Полтавській області за процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ затримала «вагнерівця», який готував диверсію на енергооб'єкті Рівненщини.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-