Львів безкоштовно отримає від Швейцарії 11 трамваїв

Львів безкоштовно отримає від Швейцарії 11 трамваїв

Фото
Укрінформ
Державний секретаріат Швейцарії з економічних питань (SECO) погодив безоплатну передачу Львову 11 трамвайних вагонів з міста Берна.

Про це повідомляє Львівська міська рада, передає Укрінформ.

«Восени минулого року відбулися дві офіційні зустрічі у Львові та у Берні. Ми вивчили технічний стан трамваїв, підготували всі необхідні документи. І вже можемо офіційно заявити, що державний секретаріат Швейцарії з економічних питань погодив фінансування усього пакета проєкту», – розповів директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило.

За словами керівниці групи реалізації проєктів Міжнародних фінансових організацій ЛКП «Львівелектротранс» Ірини Іванишин, зараз готують до підписання меморандум щодо безоплатної передачі 11 вживаних трамваїв Duewag / Vevey Be 4/8 від транспортної компанії «Бернмобіл».

«До червня ці трамваї ще курсуватимуть у Берні, а вже з липня по грудень цього року будуть передані Львову», – повідомила Іванчишин.

Також у межах проєкту «Бернські трамваї для Львова» Львівелектротранс безоплатно отримає рейкошліфувальний верстат, додаткові запчастини та підйомні пристрої для цих трамваїв.

Крім того, SECO погодив оплату навчання технічного персоналу львівського комунального підприємства у Берні. Впродовж місяця навчання пройдуть чотири інженери зі Львова.

Читайте також: Миколаїв цьогоріч отримає від міжнародних партнерів десятки автобусів і тролейбусів - мер

У міськраді нагадали, що у другому півріччі 2022 року у Львові підготували техніко-економічне обґрунтування на потенційне постачання до 75 трамвайних вагонів та надіслали проєктну заявку до державного секретаріату Швейцарії з економічних питань. І вже влітку 2023 року отримали пропозицію розглянути можливу поставку трамваїв з Берна.

Пізніше питання передачі трамваїв до Львова порушувала українська парламентсько-урядова делегація, яка перебувала у Швейцарії та підтвердила, що місту потрібен додатковий електротранспорт.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2021 року у Львові презентували перший виготовлений компанією «Електрон» низькопідлоговий трамвай, вартістю 1,9 млн доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-