Миколаїв цьогоріч отримає від міжнародних партнерів десятки автобусів і тролейбусів - мер

Миколаїв цьогоріч отримає від міжнародних партнерів десятки автобусів і тролейбусів - мер

Укрінформ
Миколаїв у 2023 році отримав від міжнародних партнерів 13 автобусів та 7 тролейбусів, цьогоріч громадський транспорт міста поповниться ще більшою кількістю машин.

Про це у Телеграмі повідомив Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, передає Укрінформ.

«Протягом 2023 року Миколаїв отримав 13 автобусів від міжнародних партнерів… Відновили проєкт ЄБРР щодо поставки тролейбусів: 2023 рік - місто отримало 7 нових тролейбусів, вони всі вже курсують на маршрутах», - проінформував очільник міста.

Він уточнив, що автобуси Миколаїв отримав від: Асоціації «Нарбона-Україна» (один Irisbus); норвезького міста Крістіансанн (шість Volvo); німецької компанії Sankt Augustin and Friends hilft e.V. (три Mercedes-Benz), а також від Чехії (три Irisbus Crossway).

Сєнкевич зазначив, що за відновленим проєктом ЄБРР у 2024 році місто чекає на 30 тролейбусів з автономним ходом до 20 кілометрів.

Також запущено проєкт UNOPS та уряду Данії, за яким Миколаїв отримає 12 нових автобусів ЗАЗ, з них чотири - вже прибули у грудні.

Читайте також: Мер Миколаєва розповів, для кого КП закупило вісім автівок

Крім того, за словами мера, вже запустили проєкт Європейського інвестиційного банку, і у 2024 році місто очікує на 26 нових автобусів.

Як повідомлялося, Данія від початку повномасштабного вторгнення Росії, надала Україні 1,5 млрд євро допомоги, з яких понад як 60% спрямувала на Миколаївщину.

Фото: Миколаївська міськрада, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-