Відомий своєю антиукраїнською позицією Скотт Ріттер незаконно відвідав ТОТ Херсонщини - ЗМІ

Відомий своєю антиукраїнською позицією Скотт Ріттер незаконно відвідав ТОТ Херсонщини - ЗМІ

Укрінформ
ТОТ Херсонщини незаконно відвідав колишній американський розвідник Скотт Ріттер, добре відомий своєю антиукраїнською позицією.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ІРС-Південь з посиланням на ворожі Телеграм-канали.

«Херсонський колаборант Володимир Сальдо зустрівся з колишнім американським розвідником Скоттом Ріттером, який незаконно приїхав на лівобережжя Херсонщини у рамках свого «турне» по окупованих територіях України. Ріттер займає відверто антиукраїнську позицію і часто з’являється у російських ЗМІ як військовий експерт», - ідеться у повідомленні.

Як зазначається, візит на підконтрольну росіянам частину Херсонщини, відповідно, також має пропагандистський характер та активно висвітлюється прокремлівськими ЗМІ.

Ріттер відомий у Сполучених Штатах Америки своєю проросійською позицією. Він є колишнім військовим і в 90-х роках був інспектором ООН з озброєнь в Іраку. Тепер Ріттер створює публіцистичні матеріали для російської державної англомовної медіакомпанії Russia Today і часто з’являється у російських ЗМІ.

Читайте також: Пропаганда РФ намагається маніпулювати патріотизмом українців - британська експертка

Підкреслюється, що перебування Ріттера на окупованих територіях України є незаконним, адже не погоджено з українською стороною. Також видання інформує, що в 2011 році американський суд визнав його винним у педофілії. Ріттер провів у в’язниці три роки.

Як повідомляв Укрінформ, Скотт Ріттер – один з підкуплених росією західних «експертів», якого постійно запрошують на російські канали.

ЗСУ восени 2022 року визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-