У Житомирі до 12 років ув’язнення засудили бойовика з групи «Кольчуга»

У Житомирі до 12 років ув’язнення засудили бойовика з групи «Кольчуга»

Укрінформ
Корольовський районний суд Житомира засудив до 12 років ув’язнення уродженця Донеччини, який приєднався до лав терористів гвардійської оперативно-тактичної групи «Кольчуга» та воює проти ЗСУ на Бахмутському напрямку.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Управління СБУ у Житомирській області.  

«За матеріалами СБУ Корольовський районний суд м. Житомира засудив «полковника Дембеля» в порядку спеціального судочинства за ч.1 ст.258-3 (участь у діяльності терористичної організації та сприяння її діяльності) та ч.2 ст.260 (участь у діяльності непередбаченого законом збройного формування) Кримінального кодексу України. Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Житомирського апеляційного суду залишила вирок без змін. Наразі він набрав законної сили. Засудженому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Початок строку відбування покарання ухвалено рахувати з дати його затримання», - йдеться у повідомленні.

За інформацією СБУ, уродженець Донеччини записався до військового зведення проросійських терористів «Кольчуга» ще у травні 2014 року. Колишній комерсант відповідав за забезпечення бойовиків амуніцією, озброєнням і боєприпасами, бойовою технікою тощо. Крім того, він організовував та координував їхню діяльність, пов’язану із захопленням і утриманням українських населених пунктів, веденням бойових дій проти сил АТО/ООС.

Читайте також: Трьох бойовиків, яких взяли у полон на Донеччині, засудили до 12 і 15 років в'язниці

Зазначається, що «Дембель» також займався вербуванням і відбором нових кадрів до складу бандформування. Він не приховував своєї причетності до вчинених злочинів проти України та хизувався ними, а також демонстрував псевдонагороди від ватажків терористів та «змальовував» новобранцям перспективи їхньої майбутньої служби на окупантів.

За оперативними даними спецслужби, нині «полковник Дембель» разом із підпорядкованими йому окупантами веде бойові дії проти Сил оборони України на Бахмутському напрямку. Крім того, він організовує та керує підготовкою бойовиків одного з підрозділів реактивно-артилерійського дивізіону терористів.

Як повідомляв Укрінформ, у Житомирі на 15 років позбавлення волі засудили чоловіка, який передавав ПВК «Вагнер» інформацію про розташування та переміщення підрозділів ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-