Львівщина першою в Україні модернізувала соціальну складову в роботі ТЦК

Львівщина першою в Україні модернізувала соціальну складову в роботі ТЦК

Укрінформ
Львівська область стала пілотною з реалізації проєкту щодо модернізації соціальної складової в роботі територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Про це повідомляє Львівська ОВА, передає Укрінформ.

«Львівщину обрали пілотною областю з реалізації проєкту щодо модернізації соціальної складової в роботі ТЦК та СП. У планах – масштабування на інші області», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що команда Координаційного центру при ЛОВА ще у серпні минулого року розпочала системні зустрічі у громадах з родинами військовослужбовців за участю представників Пенсійного фонду, ТЦК та СП, Офісу родин військовослужбовців та ін.

У грудні рівень звернень родичів військовослужбовців до офісів Координаційного центру в районах зріс на 50%, не менш завантаженим був і початок 2024.

Як зазначила голова правління «ГО «Простір можливостей» Оксана Коляда, комплексний підхід до роботи з ветераном має починатись із ТЦК. Наразі ці структури таких функцій не виконують.

«Разом з тим вважаю недоцільним створювати органи чи структури, які дублюватимуть ті чи інші функції та послуги для ветеранів», - підкреслив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Відтак наступним кроком в реалізації проєкту стане розробка алгоритмів роботи фахівців із соціальної підтримки ТЦК, аналіз їх функціоналу та взаємодії з іншими дотичними службами. Надалі – це створення та проведення навчання, яке зможуть пройти 60 фахівців, по 30 зі Львівської та Хмельницької областей.

Читайте також: Програма «Про війну»: військові розповіли, чи варто призвати депутатів

Проєкт представлять на форумі «Психосоціальні послуги», який відбудеться 9 лютого у Львові.

Головні ініціатори та партнери проєкту: Міністерство соціальної політики, Міністерство оборони, Генеральний штаб ЗС України, ГО «Простір можливостей», міжнародні партнери та донори.

Як повідомляв Укрінформ, у Львівській області понад 67 тисяч людей отримали допомогу в офісах Координаційного центру підтримки цивільного населення в 2023 році.

Фото: Львівська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-