Викрадений росіянами мер Херсона «на підвалі» підбадьорював інших - ексбранець

Викрадений росіянами мер Херсона «на підвалі» підбадьорював інших - ексбранець

Ексклюзив
Укрінформ
Мер Херсона Ігор Колихаєв, який був викрадений росіянами 28 червня 2022 року, «на підвалі» у Чаплинці (ТОТ Херсонщини) намагався підбадьорювати інших.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів херсонець Тарас Букрєєв, який пережив «підвали» ФСБ та був вивезений із Херсона російськими агресорами на тимчасово окуповане лівобережжя Херсонщини.

«Уперше я його побачив, коли нас вивозили з Херсона в Голу Пристань. В автозаку був і Колихаєв. Потім я бачив його у Гопрах у коридорі. А вже в Чаплинці я перебував з ним в одній камері з 30 жовтня до кінця листопада 2022 року, далі його вивезли у невідомому напрямку», - зазначив херсонець.

За словами Букрєєва, він був вражений стійкістю і моральним духом Колихаєва. Як розповів херсонець, було видно, що Колихаєву важко, але морально і фізично він тримався, намагався підбадьорити інших.

Читайте також: Постраждалі від підриву Каховської ГЕС отримали понад ₴200 мільйонів допомоги - Мінреінтеграції

Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ восени 2022 року визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

Зараз відомо про 922 українців й українок, які перебувають у полоні росіян. Це лише цивільні мешканці Херсонщини, яких вдалося ідентифікувати.

Міжнародний комітет Червоного Хреста підтвердив статус полоненого міського голови Херсона Ігоря Колихаєва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-