Незряча школярка зі Львівщини співами у церквах зібрала ₴2 мільйони для ЗСУ

Незряча школярка зі Львівщини співами у церквах зібрала ₴2 мільйони для ЗСУ

Ексклюзив
Укрінформ
Десятирічна незряча Анна-Марія Герман з Комарного, співаючи на вулиці та по церквах, за 2022-23 роки зібрала понад два мільйони гривень на потреби українських захисників.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила голова волонтерської групи ГО «Майдан» смт. Щирець Оксана Скородинська.

«Навесні 2022 року з початком повномасштабної війни до нашої організації долучилася пані Наталія Бражник з донькою Анною-Марією, вони раніше проживали в нашій територіальній громаді (Щирець - ред.) і запропонували збирати кошти для військових, співаючи на вулиці. В них в сім’ї четверо дітей, і один із братів пішов на війну, тому в дівчинки виникла така ініціатива», - розповіла Скородинська.

Коли стало холодно, Анні-Марія почала співати у храмах, і з осені 2022 року дівчинка продовжує радувати своїми піснями та грою на бандурі парафіян у громадах Львівщини. Юній співачці пошили костюми для виступів, а також військову форму, яку дитина дуже любить.

«За час нашої співпраці Анна-Марія назбирала для військових понад два мільйони гривень і не зупиняється на цьому, збір продовжується. Сьогодні вони були в мене разом із мамою, передають прилад нічного бачення, то для звіту робили фото з дівчинкою, а хлопці на фронті відповідно надішлють відео, яким Анна-Марія дуже рада. Бо ж фото побачити не може, а так чує слова подяки, і це їй дуже підбадьорює та мотивує. Зараз вона збирає кошти на дрон для ракетно-зенітних військ», - додала голова волонтерської групи.

Незряча школярка із Львівщини співами у церквах зібрала 2 млн грн для ЗСУ / Фото надані Оксаною Скородинською та з ФБ Наталії Бражник

Скородинська розповідає, що їх організація в основному допомагає захисникам, які були мобілізовані або пішли добровольцями з їх територіальної громади, а це понад півтисячі захисників і захисниць, які служать в різних бригадах. Анна-Марія часто бере участь у зборах коштів, коли до неї звертаються інші організації чи волонтери. В основному гроші скеровують, за запитами бригад, на БПЛА, тепловізори, рації, автомобілі, одяг та медикаменти. За півтора року в дівчинки сотні подяк, дипломів, нагород – найцінніші від військових, а є ще від благодійних фондів, організацій, органів місцевого самоврядування.

Читайте також: У Хмельницькому волонтери і школярі зібрали гроші на два пікапи для сил ППО

Як повідомляв Укрінформ, у Львівській області 12-річний волонтер Максим Зарічний з Херсонщини за гроші, що наколядував (16 тис. грн), придбав безпілотник для Збройних сил. Загалом своїми сольними концертами вже задонатив понад 600 тис. грн та сотні окопних свічок для наших військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-