На Рівненщині аналізують роботу лікарів-психіатрів при ВЛК

На Рівненщині аналізують роботу лікарів-психіатрів при ВЛК

Укрінформ
На Рівненщині аналізують роботу лікарів-психіатрів при ВЛК (військово-лікарських комісіях), оскільки виявили надмірну кількість направлень на дообстеження, виданих психіатрами.

Про це повідомляє Рівненська ОДА з посиланням на першого заступника голови ОДА Сергія Подоліна, передає Укрінформ. 

Зазначається, що Подолін провів робочу нараду з медиками області щодо організації роботи лікарів-психіатрів, які залучені до військово-лікарських комісій.

«Обговорили роботу Рівненської та Костопільської ВЛК. Саме там спостерігаємо найбільше рішень про непридатність до військової служби. Спільно з ТЦК та СП аналізуємо системність висновків окремих медиків. Напрацьований механізм вже застосовуємо для усіх 19-ти ВЛК», - сказав Подолін.

В ОДА інформують, що на засіданні робочої групи «Прозорість і підзвітність», у складі якої є представники силових структур, ОДА та аудитори, було виявлено надмірну кількість направлень на дообстеження, виданих психіатрами.

Читайте також: За сприяння ухиленню від мобілізації відкриті 180 справ щодо працівників ТЦК і ВЛК - Клименко

За словами Подоліна, профільна комісія вже аналізує список лікарів, у яких прослідковується системність. Він наголосив, що ВЛК має право виносити самостійне рішення там, де немає спорів, без направлень на експертизу. 

Як повідомляв Укрінформ, на Рівненщині 378 лікарів можуть надавати послугу з ментального здоров’я. Серед них – сімейні лікарі, психіатри, педіатри, терапевти та психологи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-